ONZe werkwijze

Roderveld is het architectenbureau om uw droomontwerp werkelijkheid te laten worden. Maar hoe gaan wij te werk? Een overzicht.

Allereerst werken wij voor verschillende sectoren. Zowel voor particulieren in de vrije sector voor nieuwbouw en verbouw, als ook voor bedrijven. Wij willen eerst uitvoerig uw wensen in kaart hebben. Deze gaan wij vertalen naar slimme oplossingen in ons ontwerp. Ook zijn wij BNA gecertificeerd. Wat houdt dit precies in?

BNA: de Branchevereniging voor Nederlandse Architecten

Een architectenbureau dat is aangesloten bij de branchevereniging, de BNA, levert meerwaarde. Bij elke fase van het bouwproces wordt waarde gecreëerd vanaf het eerste gesprek tot aan de oplevering. Meer informatie over de BNA kunt u hier vinden.
 


Stappenplan:

Het realiseren van een nieuwe woning is voor velen een nieuwe uitdaging, waar vele keuzes gemaakt moeten worden die uiteindelijk moet leiden tot de realisatie van het droomproject. 
Architektengroep Roderveld kan onze opdrachtgevers in alle stadia van het bouwproces begeleiden. Van het ontwerp naar vergunning tot en met de oplevering van de woning. 
1. In kaart brengen van de wensen

samen met u brengen we de wensen in kaart. Aandachtspunten hierbij zijn:

​2. Het ontwerpen van een schetsplan

Wij gaan een eerste schetsontwerp maken waarbij wij rekening houden met:

Vervolgens presenteren we het plan aan de opdrachtgever en op basis van eventuele wijzigingen of aanpassingen maken we het ontwerp definitief.

3.  Toetsen ontwerp bij de gemeente en keuze van de aannemer

Het ontwerp is nu klaar om in het vooroverleg bij de gemeente te laten toetsen op het bestemmingsplan- en welstandseisen.
Ook kijken we samen naar een geschikte aannemer voor de woning. Dit kan in concurrentie of basis van een open begroting met één aannemer. Indien er meerdere aannemers worden gevraagd een prijs te maken dienen we vooraf in een bestek duidelijk aan te geven wat meegenomen moet worden in de prijs. Dit om geen appels met peren te vergelijken.

4. Indienen vergunning en opstellen aannemersovereenkomst

Als de voorgaande stappen naar tevredenheid zijn afgerond kan de aannemersovereenkomst worden opgemaakt. Wij werken de bestektekeningen uit, maken berekeningen voor de EPC- daglicht en ventilatie. De sonderingen worden aangevraagd, de constructeur gaat aan de slag voor de constructieberekeningen.

Na indiening van de vergunning dient de gemeente deze binnen acht weken af te doen. In deze periode kan de aannemer de voorbereidingen treffen, zoals het aanvragen van bouwstroom het uitwerken en bestellen van de vloeren, kozijnen en andere materialen.

5. Bouwstart

Zodra de vergunning is afgegeven kan de bouw beginnen.
In dit traject zullen er nog diverse beslissingen en keuzes door de opdrachtgever genomen moeten worden, als voorbeeld keuze van tegels, sanitair, plaats contactdozen etc. Samen met de aannemer bewaken we dit proces om er voor te zorgen dat de bouw vlekkeloos kan verlopen.

6. Oplevering woning

Afhankelijk van de grootte en het uitvoeringsniveau zal het gehele traject van ontwerp tot oplevering gemiddeld 3/4 jaar in beslag nemen. 

Home
Over ons
Werkwijze
Woning aanbod
Verbouw
Bedrijfspanden
Woonlocaties
Cataloguswoningen
Vrijstaand huis bouwen 
Schuurwoning 
Tiny house

Doe me een gericht woning aanbod

Op zoek naar een kavel?

​Nieuws:

Borglaan 1-B
9301 ZE Roden

T: 050 - 5016371
E: info@roderveld.nl
T: 050 - 5016371
E: info@roderveld.nl
Bekijk ons unieke aanbod.

Misschien zit uw droomhuis er wel tussen

Bekijk aanbod
 
©-auteursrecht

Het in deze website gebruikte beeld- en tekstmateriaal is auteursrechtelijk beschermd.

De fotos zijn vervaardigd door en blijven eigendom van Architektengroep Roderveld.

Niets van deze website mag worden ge- / hergebruikt zonder schriftelijke toestemming van Architektengroep Roderveld.

Algemene voorwaarden opdrachtgever-architect_CR2013

Sitemap

Architectengroep Roderveld
slidenrslidenrslidenr
statische header dieptepagina