Volledig ontzorgd bouwen met een architect


WAT KAN EEN ARCHITECT VOOR JE BETEKENEN

Een huis laten bouwen is een redelijk intensief proces waar bij de architect de opdrachtgever op de reis door de bouw kan meenemen, sturen en begeleiden.

Waarom een architect en niet direct naar een aannemer?

Een aannemer is voor de opdrachtgever de bouwende partij. De belangen van de aannemer zijn in sommige gevallen strijdig met die van de opdrachtgever. De aannemer kijkt ook naar zijn eigen verdienmodel, waar hij kan besparen op de begroting zal hij dat doen. Dit kan door aan de inkoopzijde zo scherp mogelijk in te kopen, en onderaannemers tegen niet te hoge prijzen in te huren. En tijdens de uitvoering te kijken waar er bespaard kan worden. Dit mag echter nooit ten koste gaan van de afgesproken kwaliteit van de werkzaamheden. Een architect kan hierop toezien. De architect staat aan de zijde van de opdrachtgever en kan beoordelen of de opdracht wordt uitgevoerd zoals deze is afgesproken in de overeenkomst.

Maar het bouwen is niet alleen veel keuzes maken, te zorgen dat deze binnen het bouwbudget blijven maar tevens komen er ook veel emoties bij kijken.

ergernis, spanning, frustratie en stress tijdens de bouw 

Veel opdrachtgevers bouwen voor de eerste keer en zijn onbekend met de bouwwereld. Soms loopt het even niet zoals het is afgesproken. Dit kan leiden tot ergernis, frustratie en stress. Op dat moment is de architect er ook om het geheel te overzien, te beoordelen wat er werkelijk aan de hand is en proberen de spanning eruit te halen en zo het bouwproces weer in goede banen te leiden.

begeleiding en advies tijdens de bouw van de architect

De architect kan tijdens het bouwproces de bouw ook begeleiden. Het bouwproces wordt in de gaten gehouden en regelmatig worden er bouwvergaderingen gepland met de opdrachtgever en de bouwers om de voortgang te bespreken. De vergaderingen worden op de bouwplaats gepland, zodat direct in het werk in overleg met de opdrachtgever bekeken kan worden hoe bepaalde onderdelen afgewerkt moeten worden.

de architect ontzorgt

Ons architectenbureau kan het gehele bouwtraject vanaf de optie op een kavel tot aan de sleuteloverdracht de opdrachtgever een zorgeloze bouw bezorgen.