Architectenbureau Roderveld | Vind uw droomhuis 

Wij hebben verschillende huizen beschikbaar. Wat dacht u van een vrijstaande woning of een twee onder een kap woning. Deze kunnen helemaal naar uw wens gebouwd worden. Wij kunnen ons voorstellen dat u misschien wat meer van een jaren 70 woning houdt. Geef het aan en wij zorgen ervoor dat uw droomhuis werkelijkheid wordt.  

Elke woning is anders. Zo is het ene huis langwerpig en heeft het andere huis een plat dak. Laat gerust weten wat uw wensen zijn en wij maken speciaal voor u een ontwerp. Heeft u vragen over een van deze prachtige woning? Wij helpen u graag. 

De werkwijze van Architectenbureau Roderveld 

Allereerst werken wij voor verschillende sectoren. Zowel voor particulieren in de vrije sector voor nieuwbouw en verbouw, als ook voor bedrijven. Wij willen eerst uitvoerig uw wensen in kaart hebben. Deze gaan wij vertalen naar slimme oplossingen in ons ontwerp. Ook zijn wij BNA gecertificeerd. Wat houdt dit precies in? Een architectenbureau dat is aangesloten bij de branchevereniging, de BNA, levert meerwaarde. Bij elke fase van het bouwproces wordt waarde gecreëerd vanaf het eerste gesprek tot aan de oplevering. Meer informatie over de BNA kunt u hier vinden

Benieuwd naar onze Werkwijze? Neem gerust een kijkje hoe wij de volgende stappen voor u gaan uitvoeren. 

Welke woonlocaties zijn er nog vrij bij het Architectenbureau in Noord-Nederland? 

Bent u op zoek naar een geschikte bouwkavel waarop u uw nieuwe droomwoning kunt bouwen? Ga dan voor een prachtige locatie in Noord-Nederland. Wij laten graag uw droomhuis werkelijkheid worden. Architekctengroep Roderveld kan uw toekomstige woning bouwen op verschillende kavels in Drenthe, Groningen en Friesland. Benieuwd welke locaties er nog vrij zijn? Neem dan snel een kijkje op onze pagina. Hier vindt u alle vrije bouwkavels.  

navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
1-2 compact woning
1-2 compact woning

The Joy of Compact Living

Visie op de ontwikkeling van een Tiny House.

Mensen in vrijheid laten leven, zoveel mogelijk naar hun eigen wensen en behoeften binnen de maatschappelijk vastgestelde regelgeving, met als doel de ecologische voetafdruk te minimaliseren.

We richten ons met name op de groep van één of twee persoons huishoudens die niet de materiële behoeften nastreven en zelf aangeven hoe ver ze “of the grid” willen leven. Dit is binnen het concept van deze 1-2 compact woning samen met de individuele bewoners verder uit te werken.

 

Woonomgeving:

Het wonen in een Tiny House brengt gewoonlijk met zich mee dat je veel buitenshuis doorbrengt. De woning dient als de thuisbasis met in de nabijheid de mogelijkheid van de basis centrale voorzieningen als het wassen en drogen, het opslag van afval, een overdekte fietsenstalling, de gemeenschappelijke te gebruiken spullen als bijvoorbeeld een grasmaaier, (tuin)gereedschap etc.

 

Beschrijving: 1-2 compact woning.

Bruto vloer oppervlak woning: 29m2
Locatie: Tiny Housing Permanent oppervlakte kavel 90m2
Prototype: bedoeld voor eventueel seriematige productie

 

Compact: De basisvoorzieningen als een keuken, douche, toilet, bed, bank eettafel zijn standaard aanwezig. Verder is er ruimte voor een extra werkplek en voldoende opbergruimte. Een kast voor het opbergen van jassen en schoenen is aanwezig. De twee openslaande deuren naar het terras verbinden de geborgenheid van de binnenruimte met de buitenwereld.

Innovatief: Om de compactheid van de woning optimaal te benutten is er gekozen voor een grote schuifkast voor kleding. Ook zijn er kasten aanwezig boven in het hoge deel van de woning. Deze zijn zo geplaatst dat het niet een beklemmende indruk geeft. Een bed kan opgeklapt worden, zodat de 2e bank in de zithoek bruikbaar is. Uitgeklapt is er nog voldoende ruimte in de zithoek om tv te kijken. Doordat de woning optimaal geïsoleerd is kan de verwarming van de ruimten plaatsvinden met enkele infrarood panelen met aanwezigheidscensoren. De zonnepanelen zullen een nano-behandeling krijgen zodat ze beter vuilafstotend zijn en een hoger rendement opleveren. En er is plaats voor een warmwaterboiler boven het plafond in de douche.

Duurzaam: er wordt gebruik gemaakt van onderhoudsvrije materialen, zonnepanelen op het dak. De verlichting zal worden uitgevoerd met de nieuwste energiebesparende led technologie. Voor de buitenzijde is gekozen voor duurzame houtsoorten of houtcomposieten. Afhankelijk van de wensen en het budget van de bewoner kan het tiny-house verder duurzaam gemaakt worden met een composttoilet, een lucht- of aardwarmtepomp, of andere energiebesparende maatregelen.

Betaalbaar: uitgangspunt bij de 1-2 compact woning is een woning voor een de groep mensen die niet te veel geld in hun woning kunnen of willen stoppen. Zelfwerkzaamheid bij afbouw en interieur of de prefab elementen behoort tot de mogelijkheden en kan tot initiële besparingen op de woning leiden.
Eventueel is verhuur ook mogelijk als er particuliere investeerders bereid zijn te investeren in de realisatie van deze woonvorm.

Realiseerbaar: Er is gekozen voor een bouwmethode van houtskeletbouw, een lichte constructie die afhankelijk van de gronddruk gefundeerd kan worden op kleine (buis) palen of op betonstroken.

Prototype: Het doel van deze 1-2 compact woning is deze als prefab woningen eventueel voor zelf afbouwbouw op de markt te brengen en deze verder door te ontwikkelen om op een bredere schaal voor 1 of 2 huishoudens beschikbaar te maken.

Opties: Indien op het park geen gemeenschappelijke voorzieningen aanwezig zijn kan een wasmachine en eventueel droger in de woning worden opgenomen.
Voor het opbergen van fietsen en tuinmeubilair / afval kan eventueel op de kavel een kleine lage berging worden gerealiseerd.


 

19-april-2016


 


 


 


  • de woningen worden gebouwd volgens de bouwbesluit voorschriften van 2012
  • de geldende EPC-eis van 0,4
  • Rc waarden: vloer 3,5, gevel 4,5 en dak 6,0
  • de woningen zijn voorzien van kozijnen en hang en sluitwerk volgens politie keurmerk

  De bouw van elke woning is afhankelijk van de bestemmingsplan regels en zo nodig een beoordeling door de welstandscommissie.

 • Ik wil graag meer informatie over deze woning:

Home
Over ons
Werkwijze
Woning aanbod
Verbouw
Bedrijfspanden
Woonlocaties
Cataloguswoningen
Vrijstaand huis bouwen 
Schuurwoning 
Tiny house

Doe me een gericht woning aanbod

Op zoek naar een kavel?

​Nieuws:

Borglaan 1-B
9301 ZE Roden

T: 050 - 5016371
E: info@roderveld.nl
T: 050 - 5016371
E: info@roderveld.nl
Bekijk ons unieke aanbod.

Misschien zit uw droomhuis er wel tussen

Bekijk aanbod
 
©-auteursrecht

Het in deze website gebruikte beeld- en tekstmateriaal is auteursrechtelijk beschermd.

De fotos zijn vervaardigd door en blijven eigendom van Architektengroep Roderveld.

Niets van deze website mag worden ge- / hergebruikt zonder schriftelijke toestemming van Architektengroep Roderveld.

Algemene voorwaarden opdrachtgever-architect_CR2013

Sitemap

Architectengroep Roderveld
slidenr
statische header dieptepagina