zoek uw woning uit onderstaand aanbod

Krijg een impressie van de projecten van Architektengroep Roderveld met betrekking tot nieuwbouw. Met onderstaande filter vindt u direct de woning die u graag wil:

Eigenschappen

  • 1-2 compact woning

The Joy of Compact Living

Visie op de ontwikkeling van een Tiny House.

Mensen in vrijheid laten leven, zoveel mogelijk naar hun eigen wensen en behoeften binnen de maatschappelijk vastgestelde regelgeving, met als doel de ecologische voetafdruk te minimaliseren.

We richten ons met name op de groep van één of twee persoons huishoudens die niet de materiële behoeften nastreven en zelf aangeven hoe ver ze “of the grid” willen leven. Dit is binnen het concept van deze 1-2 compact woning samen met de individuele bewoners verder uit te werken.

 

Woonomgeving:

Het wonen in een Tiny House brengt gewoonlijk met zich mee dat je veel buitenshuis doorbrengt. De woning dient als de thuisbasis met in de nabijheid de mogelijkheid van de basis centrale voorzieningen als het wassen en drogen, het opslag van afval, een overdekte fietsenstalling, de gemeenschappelijke te gebruiken spullen als bijvoorbeeld een grasmaaier, (tuin)gereedschap etc.

 

Beschrijving: 1-2 compact woning.

Bruto vloer oppervlak woning: 29m2
Locatie: Tiny Housing Permanent oppervlakte kavel 90m2
Prototype: bedoeld voor eventueel seriematige productie

 

Compact: De basisvoorzieningen als een keuken, douche, toilet, bed, bank eettafel zijn standaard aanwezig. Verder is er ruimte voor een extra werkplek en voldoende opbergruimte. Een kast voor het opbergen van jassen en schoenen is aanwezig. De twee openslaande deuren naar het terras verbinden de geborgenheid van de binnenruimte met de buitenwereld.

Innovatief: Om de compactheid van de woning optimaal te benutten is er gekozen voor een grote schuifkast voor kleding. Ook zijn er kasten aanwezig boven in het hoge deel van de woning. Deze zijn zo geplaatst dat het niet een beklemmende indruk geeft. Een bed kan opgeklapt worden, zodat de 2e bank in de zithoek bruikbaar is. Uitgeklapt is er nog voldoende ruimte in de zithoek om tv te kijken. Doordat de woning optimaal geïsoleerd is kan de verwarming van de ruimten plaatsvinden met enkele infrarood panelen met aanwezigheidscensoren. De zonnepanelen zullen een nano-behandeling krijgen zodat ze beter vuilafstotend zijn en een hoger rendement opleveren. En er is plaats voor een warmwaterboiler boven het plafond in de douche.

Duurzaam: er wordt gebruik gemaakt van onderhoudsvrije materialen, zonnepanelen op het dak. De verlichting zal worden uitgevoerd met de nieuwste energiebesparende led technologie. Voor de buitenzijde is gekozen voor duurzame houtsoorten of houtcomposieten. Afhankelijk van de wensen en het budget van de bewoner kan het tiny-house verder duurzaam gemaakt worden met een composttoilet, een lucht- of aardwarmtepomp, of andere energiebesparende maatregelen.

Betaalbaar: uitgangspunt bij de 1-2 compact woning is een woning voor een de groep mensen die niet te veel geld in hun woning kunnen of willen stoppen. Zelfwerkzaamheid bij afbouw en interieur of de prefab elementen behoort tot de mogelijkheden en kan tot initiële besparingen op de woning leiden.
Eventueel is verhuur ook mogelijk als er particuliere investeerders bereid zijn te investeren in de realisatie van deze woonvorm.

Realiseerbaar: Er is gekozen voor een bouwmethode van houtskeletbouw, een lichte constructie die afhankelijk van de gronddruk gefundeerd kan worden op kleine (buis) palen of op betonstroken.

Prototype: Het doel van deze 1-2 compact woning is deze als prefab woningen eventueel voor zelf afbouwbouw op de markt te brengen en deze verder door te ontwikkelen om op een bredere schaal voor 1 of 2 huishoudens beschikbaar te maken.

Opties: Indien op het park geen gemeenschappelijke voorzieningen aanwezig zijn kan een wasmachine en eventueel droger in de woning worden opgenomen.
Voor het opbergen van fietsen en tuinmeubilair / afval kan eventueel op de kavel een kleine lage berging worden gerealiseerd.


 

19-april-2016


 


 


 


1-2 compact woning


  • de woningen worden gebouwd volgens de bouwbesluit voorschriften van 2012
  • de geldende EPC-eis van 0,4
  • Rc waarden: vloer 3,5, gevel 4,5 en dak 6,0
  • de woningen zijn voorzien van kozijnen en hang en sluitwerk volgens politie keurmerk

De bouw van elke woning is afhankelijk van de bestemmingsplan regels en zo nodig een beoordeling door de welstandscommissie.

Ik wil graag meer informatie over deze woning:

Home
Over ons
Werkwijze
Woning aanbod
Verbouw
Bedrijfspanden
Woonlocaties
Cataloguswoningen
Vrijstaand huis bouwen 
Schuurwoning 
Tiny house

Doe me een gericht woning aanbod

Op zoek naar een kavel?

Roderveld zoekt met u mee

 

​Nieuws:

Borglaan 1-B
9301 ZE Roden

T: 050 - 5016371
E: info@roderveld.nl
T: 050 - 5016371
E: info@roderveld.nl
Bekijk ons unieke aanbod.

Misschien zit uw droomhuis er wel tussen

Bekijk aanbod
 
©-auteursrecht

Het in deze website gebruikte beeld- en tekstmateriaal is auteursrechtelijk beschermd.

De fotos zijn vervaardigd door en blijven eigendom van Architektengroep Roderveld.

Niets van deze website mag worden ge- / hergebruikt zonder schriftelijke toestemming van Architektengroep Roderveld.

Algemene voorwaarden opdrachtgever-architect_CR2013

Sitemap

Architectengroep Roderveld
slidenr
statische header dieptepagina